Marius Irimia: „M-am implicat în politică pentru ca generația fiicei mele să-și găsească fericirea acasă”

de | 03/12/2020 | Județean, Comunicate de presă, Politică

Marius Irimia candidează la Senatul României, din partea Alianței USRPLUS Neamț, poziția 5 pe buletinul de vot.

Marius s-a născut la început de septembrie 1981 și de peste 15 ani locuiește în Piatra-Neamț, alături de soție și fetiță, Maria. E inginer silvic, iar din 2007 lucrează la Administrația Parcului Natural Vânători Neamț. Lucrând la Parcul Vânători, s-a specializat în protejarea mediului și a peisajului natural, în promovarea turismului și realizarea hărților digitale. Pasiunea lui, cea de descoperitor de tezaure și artefacte foarte vechi cu ajutorul unui detector de metale, l-a făcut să îndrăgească și mai mult istoria și natura acestui loc minunat numit Neamț.

Marius Irimia e o persoană dinamică, sociabilă, hotărâtă, responsabilă și crede că, alături de echipa potrivită, echipa USRPLUS, poate pune umărul pentru ca România să se facă bine. 

În proiectele în care a lucrat, Marius a învățat că, deși niciodată nu avem la dispoziție toate datele de care e nevoie pentru deciziile potrivite (bugetul nu e niciodată suficient, consensul e greu de găsit, nu e destul timp sau nu avem toate informațiile), deciziile trebuie luate și cineva trebuie să și le asume. A fi politician înseamnă asumare, înainte de orice: a deciziilor și a erorilor, a victoriilor ca și a înfrângerilor. 

Iar Marius are curajul asumării, încă din acel moment în care a devenit, dintr-un cetățean veșnic dezamăgit, om politic și candidat în alegeri. A făcut-o pentru el, cetățeanul care știa ce trebuie făcut și vedea ceea ce nu se face, și pentru fiica lui. Nu vrea ca și copilul lui, la fel ca mii și mii de alți copii, să trebuiască să-și părăsească locul natal ca să-și poată face o viață fericită. Marius știe ce înseamnă să-ncerci să-ți faci un rost într-o țară străină: la fel ca mulți nemțeni, și el a fost plecat – destul cât să afle din proprie experiență că nicăieri nu e ca acasă. S-a întors în Neamț și speră să poată contribui la bunăstarea acestui loc, pentru ca și alți nemțeni să revină în țară.

Marius candidează la alegerile parlamentare pentru că iubește România la fel de mult ca Neamțul sau Moldova și-și dorește să aducă schimbarea de care avem cu toții nevoie pentru ca țara noastră să se dezvolte. Iar Marius crede că dezvoltarea județului nostru începe cu construcția unei autostrăzi și continuă cu atenția pentru bogățiile naturale ale județului, începând cu pădurile lui. Marius vrea să se lupte, din Parlament, împotriva tăierilor ilegale de lemn, pentru împăduriri și protecția mediului – pentru că viitorul trebuie să fie verde sau altfel vom pierde ceea ce omenirea a construit timp de milenii.

Nemțenii ne-au dat votul pe 27 septembrie. Avem încredere că o vor face și pe 6 decembrie. Cu mască și distanțare socială la secțiile de vot.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.