Taxele pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se pot plăti online pe site-ul DRPCIV

de | 14/12/2020 | Național, Util

Taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot achita online pe site-ul oficial al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), caz în care nu mai este necesară prezentarea dovezii de plată.

Începând cu luna decembrie, în continuarea eforturilor de digitalizare, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor lansează un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie.

Plata se poate efectua accesând site-ul www.drpciv.ro, servicii online – plăți sau la finalizarea programării online la ghișeu, utilizând cardul bancar.

Foarte important – pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.ro – dovada plății nu este necesară !

comunicat DRPCIV

Cu numai câteva luni în urmă, DRPCIV a lansat și opțiunea de plată a acestor taxe prin intermediul platformei online Ghișeul.ro, care permite plata a numeroase taxe locale.

Plata se poate face și prin transfer bancar prin intermediul platformei de online banking a băncii, însă în acest caz este necesară prezentarea dovezii de plată la ghișeu. În plus, în acest caz, confirmarea plății poate dura până la 24 de ore, în funcție de bancă.

Taxa pentru eliberarea permisului de conducere este de 89 lei iar taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare este 49 lei.

Procedura de plată este explicată în materialul video de mai jos.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.