Românii care se vor vaccina antiCOVID-19 vor primi o adeverință în română și în engleză

de | 21/12/2020 | Național, Sănătate

Românii care se vor vaccina antiCOVID-19 vor primi o adeverință în limba română si în limba engleză, pe hârtie sau în format electronic. Conform declarației medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, aceasta nu este un pașaport epidemiologic, ci „un document medico-legal” în care se va preciza seria și lotul vaccinului, precum și alte date tehnice. 

Documentul ar servi în eventualitatea în care ar putea apărea o reacție adversă, necunoscută, pentru verificarea lotului din care face parte vaccinul.

Se va verifica respectarea condițiilor de păstrare și de transport ale vaccinului împreună cu criteriile de calitate. De asemenea, vaccinările antiCOVID-19 vor fi înregistrate, într-un modul special, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Totodată, STS dezvoltă o platformă pentru programări la vaccinare. 

Pe de altă parte, există temerea că unele companii aeriene vor condiționa accesul la bord de un astfel de document. Acest lucru s-ar putea întâmpla și în cazul călătoriilor în alte țări, persoanelor care nu vor putea demonstra că au fost vaccinate putând fi obligate să intre în carantină.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.