Statul va suporta o parte din salariu dacă sunt angajate persoane care și-au pierdut job-ul în pandemie

de | 05/01/2021 | Național, Economic

Guvernul a decis să prelungească până la 30 iunie 2021 o serie de măsuri prin care angajatorii sunt încurajați să recruteze persoane care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. 

Pentru asta statul va suporta mai multe cheltuieli în următoarele condiții:

  • 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a persoanelor de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență sau alertă, din motive neimputabile lor;
  • 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2 500 lei, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, a tinerilor între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri sau a cetățenilor români încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
  • 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă acordată lucrătorilor zilieri, pentru o perioadă de 3 luni;
  • 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate pentru o perioadă de lucru de 8 ore pe zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut, pentru angajații sezonieri.

În plus, se vor acorda zile libere plătite pentru părinți în perioada cursurilor online. Părinții vor beneficia, până la finalizarea cursurilor anului școlar 2020-2021, de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.