Persoanele cu dizabilități vor beneficia de decontarea carburantului pentru deplasările cu mașina

de | 08/01/2021 | Național, Economic

Peste 16.000 de persoane cu dizabilități din județul Neamț vor beneficia, din acest an, de facilități suplimentare. Conform HG 118/2020, persoanele cu dizabilități încadrate în gradul grav și accentuat pot obține, în premieră, decontarea bonurilor de carburant aferente călătoriilor pe care le vor efectua cu mașina personală sau a familiei, până acum fiind decontate doar biletele de călătorie auto sau CFR.

Pentru a obține această facilitate, persoanele cu dizabilități sau reprezentanții legali ai acestora vor trebui să depună o cerere la sediul DGASPC Neamț sau pe adresa de e-mail sesbas2019@gmail.com prin care vor solicita pentru 2021 fie bilete de călătorie, (ca până acum – pentru mijloace de transport în comun auto sau CFR), fie decontarea consumului de carburant pentru deplasările cu autoturismul.

Cererile pot fi depuse începând cu data de 15 ianuarie 2021. Decontarea consumului de carburant se va face în limita a 24 de deplasări și a maximum 1.500 de lei pentru persoanele cu handicap grav și în limita a 12 călătorii și a maximum 750 de lei pentru persoanele cu handicap accentuat. Cererile de decontare a carburantului se vor depune la DGASPC Neamț în maximum 60 de zile de la efectuarea călătoriei/călătoriilor.

După procesarea documentelor (cererea și bonul/bonurile de combustibil), plata va fi făcută în maximum 45 de zile în contul beneficiarului.  Solicitările  pot fi depuse atât de persoana cu handicap cât și de reprezentantul legal al acesteia. Opțiunea este pentru întreg anul, adică fie se alege varianta decontării carburantului, fie decontarea biletelor de tren sau autobuz. 

În județul Neamț sunt peste 18.500 de persoane încadrate în grad de handicap, dintre care aproximativ 7.000 au gradul grav și mai bine de 9.000 au gradul accentuat.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.