Poliţiştii vor putea emite ordin de plasare într-un adăpost pentru animalele care sunt în pericol

de | 08/01/2021 | Național, Actualitate

În luna octombrie 2020, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată o ordonanţă de urgenţă pentru completarea unor acte normative cu incindenţă în protecţia animalelor.

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, republicată, cu completările ulterioare, reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului, întrucât deţinătorii de animale au în mod obligatoriu şi responsabilităţi privind întreţinerea şi supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime şi violenţă.

Prin actul normativ menționat, polițiștii sunt abilitați să emită un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă determinată, în vederea înlăturării unor comportamente inadecvate care se exercită, în mod direct sau indirect asupra animalelor și care le pot afecta în mod ireversibil viaţa sau bunăstarea.

Potrivit noilor modificări legislative din domeniul protecției animalelor polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situații:

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.