Un bebeluș de 5 luni a decedat într-un incendiu

de | 19/01/2021 | Rural, Actualitate

Prin apel la 112, în jurul orei 14:40, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bălușești,  comuna Icușești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD TIM și pompieri voluntari din cadrul SVSU Icușești.

Când pompierii voluntari din cadrul SVSU Icușești au ajuns la fața locului, au contstata că incendiul fusese lichidat de vecini. Incendiul nu a fost unul major, fiind afectată doar o cameră în care a ars un pat aflat în imediata apropiere a sobei, dar a fost cu o mare cantitate de fum degajat.

În interiorul camerei erau trei copiii minori care au fost evacuați de mama lor până la sosirea forțelor de intervenție.

Din păcate, un copil de doar 5 luni, avea arsuri pe corp și era în stop cardio respirator din cauza fumului inhalat. S-a trecut imediat la resuscitarea sa. În scurt timp au ajuns și pompierii de la Detașamentul de Pompieri Roman, împreună cu care s-au continuat manevrele de resuscitare, manevre care au continuat și după sosirea echipajului SMURD TIM pentru mai bine de jumate de oră. Din păcate copilul nu a mai putut fi salvat.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost jarul/scântei căzut din sistemele de încălzire.

Cu această ocazie, ținem să atragem atenția cetățenilor să nu lase sub nici o forma copii singuri în casă și cu foc în mijloacele de încălzire. Nu folosiți mijloace de încălzire cum ar fi sobele fără ușițe sau cu ușițe defecte și plită fără cercurile puse. Nu țineți mobilierul lipit de sobă și nu puneți haine la uscat pe sobă sau deasupra plitei. În fața sobei este important să aveți o tăbliță metalică cu dimensiunile 70×50 cm pentru ca în eventualitatea în care cade un jar, acesta să nu aprindă materialele din jur.

Fiți prevăzători, fiți în siguranță!

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă Icușești
incendiu Icusesti bebelus mort 2
incendiu Icusesti bebelus mort 3
incendiu Icusesti bebelus mort 4

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.