Ce deficiențe a găsit ISU la Spitalul Municipal Roman în 2020

de | 01/02/2021 | Local, Sănătate

După tragedia de la Piatra Neamț, când secția ATI a Spitalului Județean a luat foc, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a întreprins controale la secțiile ATI al spitalelor din țară, concluziile fiind cuprinse într-un raport înmânat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

În 2019, ministrul sănătății Sorina Pintea primise și ea un raport asemănător, raport ce cuprindea rezultatelor controalelor efectuate de inspectoratele pentru situații de urgență în unitățile spitalicești din țară. În acel raport, Spitalul Municipal de Urgență Roman nu apare cu nici o deficiență.

În raportul primit de ministrul Tătaru la 14 decembrie 2020 (fix la o lună după incendiul de la Piatra Neamț), secția ATI a spitalului apare menționată la două capitole: „nu se asigură mentenanța instalațiilor de stingere a incendiilor” și „nu se asigură condițiile de evacuare în caz de situații de urgență„.

Totodată, raportul arată faptul că Spitalul Municipal de Urgență Roman funcționează fără autorizaţie de securitate la incendiu, fiind una dintre cele 302 unități spitalicești din țară care funcționează fără autorizație și singura din județ.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.