De pe 8 februarie elevii şi profesorii se reîntorc la şcoală

de | 02/02/2021 | Național, Educație

Astăzi, 2 februarie, s-a decis ca de pe 8 februarie, odată cu începutul semestrului al II-lea, majoritatea elevilor să se reîntoarcă în băncile şcolii, după cum a anunţat preşedintele României Klaus Iohannis.

Preşedintele a făcut acest anunţ după întâlnirea de astăzi pe care a avut-o cu  cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. În funcţie de rata de infectare din fiecare localitate, redeschiderea şcolilor va avea loc după anumite scenarii.

În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de gradiniță merg fizic la gradiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a fizic la școală, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de bacalaureat. În localitățile unde, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul făcând școala online. În localitățile care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci, pe scurt, grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină.

Klaus Iohannis

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.