Jandarmeria Neamț recrutează candidați pentru admiterea în școlile militare de subofițeri jandarmi

de | 12/02/2021 | Județean, Educație, Util

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021 se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unitățile de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi, fiind disponibile în total 400 de locuri. Tinerii interesați de o carieră în Jandarmeria Română au la dispoziție două săptămâni pentru depunerea cererilor tip de înscriere. 

Pentru anul 2021, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate un număr de 400 locuri în instituțiile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

  • 200 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, dintre care 155 de locuri alocate Jandarmeriei Române (4 locuri pentru cetățeni de etnie romă și 2 locuri pentru alte minorități), 25 de locuri alocate S.I.E. și 20 de locuri alocate S.P.P.;
  • 200 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, dintre care 175 de locuri alocate Jandarmeriei Române (4 locuri pentru cetățeni de etnie romă și 2 locuri pentru alte minorități) și 25 de locuri alocate S.I.E. 

Cererile de înscriere se depun personal, în perioada 15 februarie – 28 februarie, de luni până vineri între orele 08.00-16.00, sâmbăta și duminica între orele 08.00-14.00 la sediul la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din Piatra Neamț.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape: 

  • Perioada de înscriere: 15 – 28 februarie;
  • Depunerea dosarului de recrutare în volum complet: până la data de 10 martie;
  • Proba de evaluare psihologică: până la data de 8 martie;
  • Proba de evaluare a performanței fizice: 18- 24 martie;
  • Proba de verificare a cunoștințelor: 27 martie;
  • Examinarea medicală: 29 martie – 16 aprilie.

Informații suplimentare referitoare la condițiile de înscriere, întocmirea dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea probelor de selecție și a concursurilor de admitere se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din Piatra Neamț, strada V.A. Ureche, nr. 4-6, la numărul de telefon 0233/230391, interior 24535 sau consultând site-ul unității: https://www.jandarmerianeamt.ro/concursuri-de-admitere-sesiunea-februarie-martie-2021/

 Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștință candidaților prin afișare pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ (Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani,  https://www.scoaladragasani.ro/ , Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, https://www.jandarmeriafalticeni.ro/ ).

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.