Expoziție cu icoane pictate de copii la Clubul Copiilor Roman

de | 31/03/2021 | Local, Educație

Holurile Clubului Copiilor Roman s-au transformat într-o expoziție de icoane pictate de copiii Cercului de Pictură, sub îndrumarea profesorului Cristian Prisecaru, coordonatorului cercului de pictură de 16 ani.

Ca absolvent al departamentului “Artă murală” al Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității George Enescu, pentru Cristian Prisecaru icoanele reprezintă un domeniu care-i este drag și de aceea își propune ca expoziția să se dezvolte într-un proiect mai amplu.

20210331 Cristian Prisecaru 2320

Expoziția se numește “Icoana, fereastră spre Cer”, este începutul unui proiect școlar care mi-aș dori să se extindă la nivel național. Avem 23 de icoane create pe lemn de copii mai mari, o icoană foarte frumoasă pe pânză și încă 19 pe hârtie create de cei mai mici. Astăzi punem buzele unei tradiții, în fiecare an, înainte de sărbătorile pascale, vom expune noi creații ale copiilor de la cercul de pictură.

Cristian Prisecaru

La Cercul de Pictură sunt copii de la patru până la 19, iar anual se înscriu în jur de 200 de copii. Din cauza pandemiei, anul acesta numărul celor care frecventează cursurile s-a micșorat simțitor.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.