Protest la Apa Serv: „La Roman nu vine să vadă că stația nu funcționează în parametri „

de | 31/03/2021 | Județean, Actualitate

Aproximativ 100 de salariați Apa Serv au protestat miercuri, 31 martie, în fața sediului companiei din Piatra Neamț, nemulțumiți de conducerea companiei, de condițiile de muncă și de salarizare. Supărați că revendicările lor nu au fost acceptate, sindicaliștii au cerut demisia conducerii.

Ion Munteanu, liderul sindicatului EPCAN, a povestit că directorul general s-a deplasat la Roman, în control la Stația de Epurare, dar că se face că nu observă neregulile de acolo.

Ieri după amiază, domnul director general  a venit în control la stația de epurare, Roman, dar nu vine să vadă că stația nu funcționează în parametri. El vine numai seara să nu vadă nimeni. El spune că nu e curat acolo, că nu funcționează dincolo, dar nu spune cât s-a furat când s-a făcut stația.

Ion Munteanu

Protestatarii acuză faptul că posturi de conducere din companie sunt ocupate de salariați care ar fi trebuit să fie la pensie. Este și cazul liderului celuilalt sindicat de la Apa Serv, un sindicat care pare a fi mai îngăduitor cu conducerea companiei.

Sunt pensionari care au fost șefi de zonă la Piatra Neamţ și acum, chiar dacă erau la pensie de câţiva ani de zile, i-a transferat la altă activitate. Liderul de sindicat al companiei Apa Serv este plecat în delegație. Acesta este pensionar, un alt pensionar de la Târgu Neamţ. Pensionarii trăiesc de pe spatele nostru. Noi vrem ca pensionarii să plece acasă.

Nu în ultimul rând, sindicaliștii sunt nemulțumiți de diferența mare de salarizare dintre cei ce ocupă posturi de conducere și cei din posturile de execuție.

Dacă ar putea trăi directorul cu 2000 de lei pe lună, nu are decât, noi nu putem trăi. Cerem președintelui Arsene să plece toată conducerea! Sunt directori care au 45% indemnizație de conducere. Cerem demisia acestor oameni care ne fură de atâţia ani. Noi nu cerem decât salarii decente.

Sindicaliștii au cerut o mărire salarială pentru cei cu lefuri mici de 10% la salariul brut, însă conducerea a propus o creștere de 160 lei la net pentru muncitori și 40 lei la net pentru personalul TESA. Deoarece nu s-a ajuns la un consens, sindicaliștii au hotărât să protesteze săptămânal până li se vor accepta revendicările.

Protest Apa Serv Piatra Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.