Curs acreditat de educație financiară destinat profesorilor care predau „Educație socială” elevilor de clasa a VIII-a

de | 07/04/2021 | Educație, Național

Cadrele didactice care predau disciplina obligatorie ,,Educaţie socială” elevilor de clasa a VIII-a au oportunitatea de a participa la singurul curs acreditat de educaţie financiară: Educație economico-financiară pentru profesori. Începând cu anul de studiu 2020-2021, educația financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsă în disciplina Educație socială.

Cursul oferit gratuit de Institutul Bancar Român (IBR) se va derula în perioada 7 – 28 mai și se încheie cu un examen final online.

Înscrierile se pot face pe site-ul IBR. În urma absolvirii, profesorii vor obţine zece credite profesionale transferabile şi competenţele necesare pentru a preda elevilor. Activităţile de formare vor fi susţinute de către profesori de economie. Acest curs vine în ajutorul profesorilor de educaţie socială deoarece educaţia financiară este considerată piatra de temelie pentru dobândirea de cunoştinţe economico-financiare de către elevii clasei a VIII-a şi pentru îmbunătăţirea comportamentului financiar.

Desfășurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educație financiară derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018. Acordul de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.  

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.