Spitalul Roman ar putea primi pacienți cu COVID-19

de | 05/04/2021 | Sănătate, Local

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 a pus, în ultimele săptămâni, o presiune suplimentară pe sistemul medical din România. La acest moment, în România nu există niciun pat liber la ATI (anestezie și terapie intensivă), astfel că autoritățile caută soluții pentru pacienții care ar putea să aibă forma gravă a virusului.

Luni, la Spitalul Municipal de Urgență Roman au ajuns Mihaela Ciocoiu – consilier de imagine al ministrului secretar de stat dr. Andreea Moldovan, doctor Daniela Marcoci – director executiv adjunct în Sănătate Publică din cadrul DSP Neamț și Radu Firastrau – directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Această vizită a fost necesară pentru a se discuta și vizualiza circuitele ATI din cadrul instituției sanitare. Sistemul medical trece printr-o perioadă dificilă, pacienții depistați pozitivi la virusul SARS-COV-2 sunt din ce în ce mai mulți și în stare gravă, astfel că este necesar ca numărul paturilor ATI sa fie suplimentat. Au avut loc discuții de reavizare a două paturi ATI pentru pacienții Covid-19 pozitivi. În momentul în care primim avizul DSP Neamț, relocăm la nivelul Spitalului Municipal de Urgență Roman două paturi ATI pentru a interna din nou pacienți Covid-19 pozitivi.

– comunicare Spitalul Municipal de Urgență Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.