Reținut de DIICOT pentru că a violat și traficat doi minori din Roman

de | 05/04/2021 | Social, Local

Un bărbat de 44 de ani a fost reținut luni, 5 aprilie, pentru o perioadă de 24 de ore, de către procurorii DIICOT Neamț, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori. Luni după-amiază, magistrații Tribunalului Neamț l-au trimis pe bărbat în arest preventiv.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2019, bărbatul – prin amenințări cu acte de violență – a constrâns doi minori să practice cerșetoria pe raza municipiului Roman, minori pe care i-a găzduit în locuința sa, beneficiind de sumele de bani obținute de aceștia. De asemenea, în luna martie 2021, inculpatul a întreținut relații sexuale, prin constrângere, cu cei doi minori.

Luni dimineață, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au efectuat două percheziții domiciliare, în urma cărora a fost pus în aplicare un mandate de aducere. Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar instanța a fost de acord ca acesta să rămână în următoarele 30 de zile după gratii.

Activitățile au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.
În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.