Viitorii liceeni: fără manuale, fără planuri-cadru adaptate

de | 13/04/2021 | Educație, Național

Absolvenţii clasei a VIII-a din anul şcolar 2020-2021 sunt elevii care au pornit de la clasa pregătitoare  după o nouă programă şi după un plan-cadru ( numărul de ore, pe discipline, pentru fiecare clasă) ce a adus elemente de noutate în învăţământul românesc.

Astfel, elevii au avut şi alte materii introduse în studiul celor nouă ani de şcoală, cum ar fi Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiei (TIC), pe care şcolarii au început să o studieze încă din clasa a V-a. Începând cu anul şcolar 2021-2022, elevii de clasa a IX-a ar trebui să continue să studieze după alte planuri-cadru. Acestea au fost puse în dezbatere publică la începutul lunii ianuarie a acestui an, însă nu au fost adoptate. Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat pentru Edupedu.ro că elevii de clasa a IX-a, din toamnă, vor studia după un curriculum de tranziţie. Acesta a mai precizat că nu sunt încă manuale noi  pentru elevii de clasa a IX-a.

Începând cu luna septembrie 2021, da, va fi un curriculum care poate fi apreciat ca tranzitoriu. Știut fiind faptul că la modificări de sub 25% este posibilă utilizarea manualelor pe care le avem, știut fiind faptul că importanța profesorului este mult mai mare decât importanța manualului, fără să neg importanța manualului, vom avea un an tranzitoriu din această perspectivă.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației

Elevii care vor intra în clasa a IX-a la toamnă sunt ceie care, la fiecare început de an școlar au primit cu întârziere manualele şcolare, din cauza lipsei de organizare a Ministerului Educației

Prin amânarea acestor planuri-cadru, elevii vor face ore după vechile planuri-cadru. Se întrerupe astfel ciclul actual de schimbare curriculară început în 2012, ajuns acum la clasa a VIII-a.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.