Jandarmii nemțeni au donat sânge

de | 14/06/2021 | Social, Județean

Luni, 14 iunie, jandarmii nemțeni au donat sânge cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Încă de la primele ore ale dimineții, 14 jandarmi nemțeni s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piatra Neamț și Roman pentru a dona sânge, scopul urmărit fiind și acela de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cetățenii să participe la astfel de activități.

Jandarmii nemțeni fac acest lucru de două-trei ori pe an venind astfel în sprijinul oamenilor a căror viață depinde de sânge și sunt susținători ai campaniilor de donare de sânge. Deseori sunt chiar inițiatori și promovează activitatea de donare, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței sângelui în salvarea vieților omenești.

<Fii și tu Erou! Cu o singură donare poți salva chiar trei vieți! Sângele donat de tine poate salva un copil, o mamă, un tată, un frate sau o soră sau chiar o persoană dragă ție! Nu uita, la un moment dat, chiar tu poți fi în situația de a avea nevoie de sânge!> este mesajul pe care îl transmitem cetățenilor sănătoși care nu au donat sânge niciodată. 

comunicat Jandarmeria Neamț

În fiecare an, la data de 14 iunie se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej de a semnala necesitatea donării de sânge, dar și pentru a acorda un omagiu donatorilor de sânge. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.