Un bărbat din Ion Creangă riscă cinci ani de închisoare

de | 16/06/2021 | Rural, Social

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat marți, 15 iunie, un bărbat, de 53 de ani, din localitatea Ion Creangă, care conducea un autoturism, pe DJ 207B, în comuna Cordun. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuarea procedurilor specifice ulterioare, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz recoltare de probe biologice.

Reamintim conducătorilor auto că refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive, reprezintă infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

comunicat IPJ Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.