Surprize pentru copiii trifeșteni: artă și tehnologie

de | 30/08/2021 | Rural, Educație

Copiii din comuna Trifești  au avut ocazia  de a participa la  diverse ateliere artistice și activități distractive  – educative  în cadrul Taberei de vară, ediția a II-a , organizată la inițiativa Școlii Gimnaziale Comuna Trifești, cu sprijinul financiar al Primăriei  și a  Consiliului Local Trifești, cu implicarea a 2 coordonatori  externi și 9 cadre didactice  din școală.

Timp de o săptămână,  între 23  și 27 august, 130 de copii  din toate satele comunei Trifești au pictat, au jucat teatru, au realizat obiecte unicat, lucrările acestora fiind prezentate în cadrul unei expoziții .

“Un rol deosebit l-a avut actrița Gabriela Ioniță care a reușit să pună în scenă mai multe piese de teatru implicând elevii, prezentând teme deosebite, inspirate din viața de zi cu zi a copiilor. Îmi doresc să ofer a III-a ediție în anul următor și mă bucur că s-au înscris mulți copii.”

Dan Marian Lupu, primarul comunei Trifești

Pentru elevii Școlii Gimnaziale, Comuna Trifești, surprizele nu se opresc aici.  

Instituția școlară a câștigat  proiectul “Dăm Click pe România”, ediția 2021.

Am scris proiectul în octombrie , anul trecut, iar rezultatul  l-am primit în luna iulie 2021. Sunt mulțumită, deoarece școala va primi calculatoare, proiectul fiind organizat de către Ateliere Fără Froniere, cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom. Donația este binevenită, căci costurile de achiziție ale dispozitivelor IT sunt mari, iar  tehnologia este esențială în procesul instructiv – educativ.

prof. Ghimpu Cosmina – Mirela, director la Școala Gimnazială, Comuna Trifești

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.