Se închide artera ocolitoare Roman Vest de vineri seară până sâmbătă după-amiază

de | 28/09/2018 | Local, Administrație

Primăria municipiului Roman anunță că de vineri, 28 septembrie, începând cu ora 18.00, și până sâmbătă, 29 septembrie, ora 16.00, traficul pe Artera Roman Vest va fi restricționat. Măsura este luată ca urmare a necesității efectuării lucrărilor de ridicare la cotă a căminelor de canal, care să le ofere siguranță participanților la trafic, dar și pentru realizarea lucrărilor de racordare a canalizării din comuna Cordun la sistemul de preluarea a apelor menajere din municipiul Roman.

În intervalul menționat, traficul greu va fi redirecționat pe celelalte artere din oraș. de către echipaje ale poliției locale.

Lucrările pe artera Roman-Vest au început în 2013 iar investiţia totală pentru modernizarea arterei Roman-Vest a fost de 6.471.471 de lei, fără TVA, lucrările fiind efectuate de firmele Imrom SA (partea de asfaltare) şi Hidroterm (reţele de apă şi canalizare). De la startul lucrării au apărut problemele: constructorii au găsit patru reţele de apă, în condiţiile în care se cunoştea doar despre existenţa uneia dintre acestea.

Nici partea de asfaltare nu a fost lipsită de probleme necesitând mai multe rânduri de reparații după turnarea stratului de asfalt nou și determinându-l pe primarul Lucian Micu să ceară o analiză a asfaltului folosit. Rezultatul analizei a fost că la asfalt s-a folosit piatră de râu.

Cu toate că a fost o lucrare de amploare, primarul Lucian Micu a declarat că în proiect nu a fost inclusă și ridicarea gurilor de canal la nivel. În prima fază gurile de canal au rămas neacoperite timp de câteva săptămâni, spredisperarea șoferilor. Ulterior, o parte dintre ele, cele cu diferențe de nivel mari, au fost aduse la nivel prin turnarea de asfalt peste ele.

Ridicarea la nivel a gurilor de canal va fi efectuată de Icer Construct SRL din Roman.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.