UNPR Neamț vrea „independență” la alegerile locale

de | 06/03/2016 | Politică

Membrii UNPR Neamț vor să candideze pe liste separate la alegerile locale din luna iunie. Sâmbătă, 5 martie, a avut loc la Piatra Neamț, conferința județeană a UNPR Neamț, la care au participat 72 de organizații teritoriale din 83. ”Deși aflată în proces de reorganizare, după evenimentele care s-au petrecut recent la nivel județean, această prezență demonstrează că UNPR a rămas una dintre importantele forțe politice ale județului. Dezbaterile au avut în centrul atenției strategia pentru alegerile locale din 5 iunie. Toți cei opt primari prezenți și majoritatea președinților de organizații din teritoriu au susținut propunerea de a se candida pe liste separate la alegeri. Doar șase organizații au susținut să se candideze pe liste comune cu PSD. Strategia se va stabili prin negociere, astfel încât UNPR să fie avantajat”, a declarat senatorul Liviu Bumbu, președinte interimar al UNPR Neamț.

Printre cei care consideră viabilă o alianță cu PSD se numără și deputatul Constantin Moisii, prim-vicepreședintele UNPR Neamț. Acesta susține, în continuare, posibilitatea găsirii unor soluții de negociere cu social-democrații, în localitățile unde sunt condiții pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.