Parteneriat cu Ministerul Culturii pentru Casa Celibidache

de | 24/04/2016 | Fără categorie

Administrația locală va încheia un parteneriat cu Ministerul Culturii pentru depunerea proiectului ce are drept obiectiv reabilitarea Casei ”Sergiu Celibidache”. Acest parteneriat are ca prim efect un punctaj mai mare la evaluarea proiectului ce va fi depus, pentru obținerea finanțării nerambursabile, la mijlocul lunii mai.

”Vineri, 22 aprilie, a venit hârtia. Ministerul Culturii a solicitat să fie partener cu municipiul Roman în reabilitarea Casei Celibidache, în cadrul unui proiect european, ceea ce ar aduce proiectului un punctaj suplimentar față de alte proiecte similare. Este o veste importantă, pentru că Ministerul Culturii are doar câteva astfel de parteneriate și ne bucură foarte mult acest lucru. În perioada imediat următoare, adică în luna mai, urmează să depunem proiectele pentru Casa Sergiu Celibidache și pentru o clădire foarte importantă, pentru o clădire a unui fost parlamentar și ministru – Nicolae Manolescu Strunga – , aflată pe strada Cuza-Vodă, unde vom amenaja un muzeu al personalităților romașcane”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Pentru axa pe care administrația locală intenționează să depună proiectul privind reabilitarea Casei Sergiu Celibidache, ghidul a fost deja lansat, iar primele proiecte se vor putea depune începând cu data de 16 mai. Ministerul Culturii va contribui la realizarea acestui proiect cu partea de know-how, specialiștii din cadrul Ministerului fiind cei care vor monitoriza efectuarea lucrărilor pentru reabilitare monumentului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.