Sâmbătă, protest în fața Poliției

de | 09/03/2017 | Local, Social

Sâmbătă, 11 martie, între orele 10.00 și 12.00, Sindicatul Agenților de Poliție Neamț va organiza un protest împotriva gunvernanților. Liderii de sindicat susțin că salariile oamenilor legii nu sunt calculate corect, cu salariul minim pe economie de 1.450 de lei, la care să se adauge sporurile și eventual alte sume compensatorii, ci că acest salariu înglobează îngloba și parte din  sporurile de care au parte polițiștii. Pentru protestul de sâmbătă, agentul de poliție Ioan Cănărău a depus o cerere de autorizare la Primăria municipiului Roman.

Nu aveam nevoie, dar nu am vrut să existe discuții. Spun că nu aveam nevoie pentru că eu am mai protestat, mi s-a dat amendă, am contestat amenzile în instanță și am câștigat. Sâmbătă, 11 martie, va fi protest la Roman, iar duminică, 12 martie, între 10.00 și 12.00, va fi la Piatra-Neamț, în fața sediului Poliției municipiului Piatra-Neamț. Noi vrem ca legea să se aplice corect. Nu am cerut noi ca salariul minim pe economie să crească. Dacă a crescut, să se aplice la toată lumea corect”, a afirmat Ioan Cănărău, președintele Sindicatului Agenților de Poliție Neamț. Acesta a precizat că orice polițist, indiferent de sindicat, este binevenit și poate participa la protestul autorizat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.