Șofer băut, depistat datorită unor participanți la trafic cu spirit civic

de | 15/09/2017 | Actualitate, Rural, Social

Un șofer s-a ales cu dosar penal pentru că alți participanți la trafic au observat modul în care conduce și au anunțat oamenii legii.

S-a întâmplat joi seară, atunci când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați despre faptul că un autoturism se deplasează sinuos pe raza localităţii Iucşa. Un echipaj de poliție, aflat în serviciul de patrulare intercomunală, a identificat pe DC 81 autoturismul, al cărui conducător auto, un tânăr de 27 de ani din Bozieni se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe această cale, mulțumim participanților la trafic care ne sesizează aspecte, ce ar putea pune în primejdie viața tuturor celor care participă la circulația pe drumurile publice, evitând astfel producerea unor posibile evenimente tragice.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.