Atenție la noi metode de înșelăciune!

de | 07/11/2017 | Județean, Social, Util

Oamenii legii vor să fie cu un pas înaintea hoților și îi avertizează pe cetățeni să fie foarte atenți la persoanele care vor să le intre în casă sub diferite pretexte. Săptămâna trecută, o rețea condusă din Penitenciarul Iași a fost destructurată de polițiștii nemțeni. Acum, oamenii legii se așteaptă ca infractorii să treacă la alte metode de înșelare a persoanelor de bună-credință.

Iar câştigarea încrederii persoanelor vârstnice, prin prezentarea de produse la preţuri promoţionale ori de cadouri din partea unor magazine sau autorităţi le asigură infractorilor accesul, fără efort, în locuinţele şi la economiile acestora.

Supermarketurile şi hipermarketurile au promoţii şi oferă cadouri doar în
interiorul magazinelor! Popularizarea acestor promoţii se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanţi, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu. Nu invitaţi necunoscuți în casă, în curte, chiar dacă care pretind că doresc să vă vândă produse la preţuri mici, să vă ofere bunuri cu titlu de cadou sau ca pomană. Țineți uşa sau poarta încuiate, chiar dacă sunt acasă! Nu ţineți în casă sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie păstrate în depozite bancare. Dacă, totuşi, alegeți să le păstrați în locuinţă, nu le depozitați în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

De asemenea, nu depozitați la vedere, în curte, pe balcon sau în faţa uşii de acces, ambalajele obiectelor de valoare pe care le-ați achiziţionat. Nu invitați acasă persoane pe care doar ce le-ați cunoscut şi care vă spun poveşti impresionante de viaţă. Acestea pot profita de ocazie pentru a fura bunuri şi s-ar putea folosi chiar de violenţă pentru a-şi atinge scopul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.