Galerie foto: Ploaia de ziua națională nu i-a ținut pe romașcani acasă

520

Romașcanii au ignorat ploaia și au ieșit în număr mare, de ziua națională, să sărbătorească în centrul orașului. Festivitatea a început la ora 11.00, iar cei prezenți au ascultat imnul României, interpretat de Ioana Mârț (concurentă „X Factor”), acompaniată la pian de Ștefan Buzdugan (fost semifinalist „Românii au talent”).

A urmat un scurt TeDeum, apoi alocuțiunile reprezentanților cultelor religioase, după care cele ale politicienilor și mesajul invitatului special, primarul orașului Ștefan Vodă, din Republica Moldova. Pentru că Primăria a impus ca fiecare discurs să se încadreze în durata de două minute, așteptarea paradei – motivul principal pentru care vin romașcanii în centrul orașului – nu a fost de lungă durată.

La final s-au împărțit aproximativ 2.000 de porții de fasole cu cârnați și cam tot atâtea pahare de țuică fiartă. În acest timp, primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga au făcut fotografii cu sute de romașcani, apoi s-au plimbat prin „sătucul lui Moș Crăciun”, adică șirul de căsuțe din lemn de unde romașcanii pot cumpăra diverse produse produse de sezon și nu numai.

Video (sursa: roman24.ro – transmisiuni live)

 

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.