Intersecții periculoase

de | 18/02/2016 | Fără categorie

Mai multe intersecții importante din județ vor fi regândite și retrasate. Astfel, oficialii județului vor să evite producerea de accidente rutiere. Cele mai periculoase intersecții din județ au fost vizitate, joi, de mai mulți reprezentanți ai Poliţiei Rutiere, Drumurilor Judeţene, Drumurilor Naţionale, Consiliului Județean şi autorităţi publice locale. Aceștia au văzut situația din teren și caută soluții pentru ca zonele respective să nu mai fie puncte negre, în care se înregistrează adesea accidente rutiere grave.

”Astăzi, reprezentanții Drumurilor Naționale, reprezentanții CJ, președintele și vicepreședintele, am fost la intersecția drumurilor județene cu drumul național DN 15D, în zona Girov, drumul spre Roznov și drumul spre Hanu Ancuței. De asemenea, am fost și la intersecția de la Hanu  Ancuței. Împreună cu un specialist am stabilit cum să repoziționăm și să reamenajăm intersecțiile cu drumurile naționale și cu drumurile europene din cauză că au fost permanent situații de accidente rutiere”, a precizat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț.

După modernizarea drumului judeţean Girov – Hanu Ancuţei şi a drumului judeţean de la Girov la Roznov, s-a constatat o creştere substanţială a valorilor de trafic atât în ceea ce priveşte transportul de mărfuri, cât şi numărul autoturismelor. Cu toate eforturile depuse de Poliţia Rutieră de câţiva ani şi până în prezent, pentru instalarea de benzi rezonatoare şi semnalizare rutieră corespunzătoare, s-au înregistrat în continuare tragedii. Modernizarea drumurilor devine o problemă cu două tăişuri, pentru că se circulă cu viteză şi se ignoră semnele de circulaţie. La intersecţii, oricâte benzi rezonatoare s-ar pune, oricâte semnalizări ar fi, tot se circulă peste limita legală şi nu se acordă prioritate. Din păcate, aceste dovezi de inconştienţă la volan lasă de multe ori consecinţe ireversibile, pierderi de vieţi omeneşti, oameni nenorociţi pe viaţă“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Cea mai mare problemă la intersecția cu DN15D era faptul că drumurile județene din zona Girov, recent modernizate, arătau mult mai bine, iar șoferii aveau impresia că se află pe drumul cu prioritate, deși existau indicatoare și marcaje ce obligau conducătorii auto să oprească și să acorde prioritate. Soluțiile specialiștilor vor fi prezentate în două săptămâni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.