O șansă pentru tineri din centre de educație incluzivă

de | 22/02/2016 | Fără categorie

Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ – preşedintele Emilia Arcan şi vicepreşedinţii Dan Manoliu şi Daniel Vasiliu Macovei, şi câţiva directori de direcţii – vrea să dea o șansă tinerilor care cresc, până la vârsta majoratului, în centre de educație incluzivă. Pentru aceştia s-ar putea crea un spaţiu adecvat necesităţilor lor la Şcoala Vaduri din comuna Alexandru cel Bun.

„Trebuie să identificăm un spaţiu care să se preteze pentru buna funcţionare a unui serviciu specializat pentru persoanele care au depăşit vârsta de 18 ani, au terminat şcoli speciale şi au nevoie de protecţie socială pe mai departe, pentru că au diverse afecţiuni. Există o listă cu multe astfel de cazuri pentru care trebuie să găsim o rezolvare. Aceşti oameni nu au familie ori alternativă pentru susţinere, ceea ce presupune îngrijire, asistenţă de specialitate şi suport. Sunt oameni cu deficienţe, care provin din toate zonele judeţului. La Şcoala Vaduri, care a fost reabilitată şi nu are utilitate în prezent, se poate face o recompartimentare pentru asigurarea condiţiilor de cazare pentru astfel de cazuri sociale. Primarul Ion Rotaru este de acord că o predea către noi, pentru ca mai departe să putem obţine avizele necesare impuse de legislaţie referitoare la standardele rezidenţiale. Dacă nu îi dăm utilitate, clădirea se degradează, de alocuri deja putând fi văzute «urme» serioase ale copiilor care nu găsesc ceva mai bun de făcut decât să o distrugă şi au început cu izolaţia exterioară. Capacitatea este de 50 de locuri “, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.