Percheziții și arestări într-un dosar de contrabandă cu țigări

de | 25/02/2016 | Fără categorie

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Neamț au efectuat șase percheziții, în județul Neamț, la membrii unei grupări infracționale specializată pe contrabandă cu produse accizabile. Trei bărbați au fost reținuți.

Polițiștii din cadrul S.C.C.O. Neamț, au organizat o acțiune pe raza județului Olt, în data de 23.02.2016, în vederea destructurării unei grupări infracționale organizate specializată în contrabandă cu produse accizabile (tutun).

În urma activităților operative desfășurate, a fost identificată în trafic o autoutilitară, în a cărei pereți disimulați au fost găsite 7470 de pachete de țigări, respectiv 149400 de țigarete de proveniență străină. Cei doi bărbați depistați, ambii din Bicaz, au fost preluați și conduți la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Astfel, în data de 24.02.2016, polițiștii au efectuat șase percheziții domiciliare pe raza orașului Bicaz, vizați fiind patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 42 de ani, toți din Bicaz.

În urma perchizițiilor efectuate, au fost identificate 10472 de pachete de țigări (209440 țigarete), de proveniență străină și deținute ilegal.

Ieri, după finalizarea activităților, trei dintre cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurori, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, B.C.C.O. Bacău, S.C.C.O. Olt, sub coordonarea procurorului DIICOT- Biroul Teritorial Neamț.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.