De 1 martie îl sărbătorim pe Creangă

de | 01/03/2016 | Fără categorie

Marți, în prima zi a primăverii, zeci de copii de școală primară au împărțit și altceva decât un mărțișor și un zâmbet: au împărțit un moment de identitate  națională, oferit de Clubul Copiilor Roman. Cei mici au fost aduși de la școala ”Vasile Alecsandri” cu un autocar și au participat la momentul de încheiere al unui proiect național, proiect pe care Clubul Copiilor Roman îl derulează de șapte, în colaborare cu Biblioteca municipală ”George Radu Melidon”. Este vorba despre ”Culoarea lecturii în bibliotecă”, titlu sugestiv pentru activitatea care împletește pasiunea pentru lectură cu pictura.

martisor clubul copiilor ion creangaÎn cadrul ediției din acest an, elevii au pictat, așa cum i-a condus imaginația, după ce au ascultat lectura uneia dintre operele lui Ion Creangă, povestitor fără egal în opera românească, de la a cărui naștere se împlinesc,  anul acesta, chiar pe 1 martie, 179 de ani. ”Este un mărțișor special, un mărțișor deosebit. Anul acesta l-am abordat, în cadrul proiectului, pe Ion Creangă. Au realizat lucări copii din toată țara, cu vârste cuprinse între patru și 18 ani, la această ediție primind 650 de lucrări, realizate în două tehnici: pictură și desen”, a spus prof. dr. Monica Carp, coordonator al acestui proiect. Și nu doar copiii au fost implicați în acest proiect. O altă secțiune a fost dedicată cadrelor didactice, care au vorbit despre acel Ion Creangă, povestitor al tuturor vârstelor. Toate lucrările cadrelor didactice au fost prinse într-un volum, iar un exemplar va fi donat Bibliotecii ”George Radu Melidon”.

”Colegi de-ai voștri, din 34 de județe din țară, au trimis lucrări foarte frumoase la noi, la Clubul Copiilor, și de aceea noi suntem foarte, foarte încântați. Au fost peste 650 de participanți din București, Cluj, Constanța, Pitești și, bine-nțeles, din județul Neamț”, a spus prof. Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman.

Au mai vorbit bibliotecarul Iuliana Stoleriu, partener în cadrul proiectului, Dan Manoliu, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman,  dar și alți invitați la acest eveniment. Copiii nu au părut foarte interesați de alocuțiunile celor prezenți, fiind mai implicați în discuțiile cu cei de vârsta lor. Un singur moment le-a captat atenția; și anume, atunci când primarul orașului le-a spus că a reparat locurile de joacă și că a cumpărat ”mobilier” pentru cinci noi spații de joacă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.