Cine are dreptul la tichetele pentru preșcolari

de | 07/03/2016 | Fără categorie

Părinții cu venituri mici vor primi, lunar, o sumă, pentru a asigura copiilor preșcolari strictul necesar astfel încât micuții să nu fie nevoiți a abandona mersul la grădiniță. Acest sprijin financiar va fi dat atunci când sunt îndeplinite, în același timp, mai multe condiții: vârsta minimă a copilului este de trei ani, împliniți pe parcursul anului școlar curent; vârsta maximă a copilului este de șase ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent; venitul lunar pe membru de familie este de până la 283 de lei.

Copiii care primesc stimulentul educațional nu trebuie să lipsească de la grădiniță. Părinții îi pot învoi maxim trei zile pe lună. Chiar și în caz de boală, absențele nu pot depăși 50% din zilele de grădiniță. Valoarea lunară a tichetelor este de 50 de lei. Acestea vor fi utilizate pentru achiziționarea produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbrăcăminte și a rechizitelor. Dacă părinții vor încerca să cumpere țigări, cafea, băuturi alcoolice ori să schimbe tichetul în bani, acordarea stimulentului educațional se va sista, iar tichetele deja acordate acelei familii vor fi redistribuite.

Important este faptul că acest tichet pentru grădiniță nu va fi inclus în calculul veniturilor salariale, nu este impozabil și nu se urmărește silit. Familiile care vor să beneficieze de stimulentul educațional trebuie să depună, la Direcția de Asistență Socială, o cerere și documente din care să reiasă cîți membri are familia și care sunt veniturile nete totale ale acesteia. Pentru anul școlar în curs, cererile trebuie depuse până la 21 martie, iar pentru anul școlar viitor, acestea trebuie depuse până pe 20 decembrie.

Sumele necesare pentru acordarea stimulentului educațional se acoperă din bugetul de stat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.