Policlinica va avea lift și culoar cu spitalul

de | 07/03/2016 | Fără categorie

Administrația locală vrea să modernizeze Policlinica de lângă Spitalul nou. Proiectul cuprinde inclusiv lucrări de termoizolare, dar și alte lucrări, care să ducă la un confort sporit al pacienților. Lucrările de modernizare a acestui imobil nu vor fi ușor de realizat, fiindcă nu toată clădirea este a Primăriei Roman.

”În policlinică își desfășoară activitatea mai multe instituții, printre care și spitalul nostru. E un demers anevoios datorită faptului că aici sunt mulți proprietari, oameni care au în concesiune, în comodat aceste spații și trebuie găsită varianta legală pentru a putea contribui fiecare, dar ideea este că ne dorim să demarăm printr-o proiectare; o analiză, în primă fază și după aia o temă de proiectare pentru acest obiectiv”, a afirmat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului de Urgență Roman.

Proiectul cuprinde două etape. Prima, în care se va pune accent pe schimbarea acoperișului și a elementelor de tâmplărie, pentru ca imobilul să fie mai eficient din punct de vedere energetic. A doua va însemna lucrări importante, de adaptare a clădirii la cerințele actuale. ”Al doilea pas, parte a aceluiași proiect,va fi construirea la Policlinică a unui lift, pentru că sunt persoane ce sunt destul de greu de tranferat dintr-o parte în alta. Un lift, dar pentru a nu împieta structura clădirii, vom veni pe peretele clădirii, vom face un lift exterior. Și, de asemenea, un tunel de transfer; vreau să fac între spital și policlinică o pasarelă de acces, închisă, astfel încât bolnavul să poată fi dus în condiții sterile, elegante”, a adăugat  Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Proiectul a fost estimat la 1,5 milioane de lei. Pentru că nu toată clădirea aparține administrației locale, nu se pot accesa fonduri europene. Dar reprezentanții Primăriei susțin că se pot găsi soluții pentru ca anul acesta să se înceapă lucrarea, fie cu fonduri proprii, fie dintr-un împrumut.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.