Pianul călător revine pe 26 martie

de | 10/03/2016 | Fără categorie

Pianul călător va ajunge la Roman, pentru al șaselea an la rând. Acest lucru se va întâmpla pe 26 martie, iar spectacolul pianistului Horea Mihail va avea loc la Casa de Cultură.

În fiecare an, călătoria pianului a avut o anumită tematică și, tot în fiecare an, pianul rămas într-unul din orașele în care Horea Mihail a încântat cu talentul său. Astfel, datorită acestui proiect al Radio România, orașele Mediaș, Sânnicolau Mare, Tulcea, Roman şi Deva s-au îmbogățit cu câte un pian la care să se pregătească viitoare talente. Iar multe piane au fost repuse în valoare, alternativa la această acțiune fiind casarea și distrugerea instrumentelor.

Turneul Pianul călător este o poveste de succes acum, dar ea a pornit de la o necesitate. Dupa ce a cântat pe multe scene din România, unde a constatat ca infrastructura pianistică este foarte slabă, Horia Mihail a decis sa urmeze exemplul marelui compozitor Franz Liszt și să încerce sa ofere bucurie publicului din orașe unde evenimentele muzicale sunt mai rare sau chiar inexistente. Așa a început călătoria prin țară a pianelor puse la dispoziție de Radio România.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.