Romanul cumpără teren pentru un proiect european

de | 11/03/2016 | Fără categorie

Primăria va cumpăra 9.000 de metri pătrați de teren în zona de nord a municipiului Roman. Acceptul Consiliului Local Roman a fost dat astăzi, 11 martie, într-o ședință de îndată a legislativului local. Motivul pentru care consilierii au fost convocați de îndată a fost explicat de primarul municipiului. ”Acești 9.000 de metri pătrați aparțin unei familii care locuiește în Franța. Aceasta este în Roman în aceste zile și vrem să încheiem tranzacția”, a spus Laurențiu Leoreanu.

Suma pe care o va plăti administrația locală pentru achiziționarea acestui teren este de 18.000 de euro, prețul unitar convenit între vânzător și cumpărător fiind de doi euro/metro pătrat.

Pe acest teren se va face un parc fotovoltaic, care va alimenta un centru de prelucrare a deşeurilor din materiale de construcţii.

”În cadrul competiţiei de proiecte a iniţiativei Comisiei Europene „Acţiuni urbane inovative” (UIA), prin care sunt promovate proiectele pilot în domeniul sustenabilităţii dezvoltării urbane durabile, se propune ca municipiul Roman să participe cu proiectul ”Sistem inovativ integrat pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Roman în regiunea Nord-Est din România”. Obiectivele şi rezultatele aşteptate ale proiectului nostru ating trei domenii tematice ale programului: tranziţia energetică prin folosirea surselor regenerabile de energie, sărăcia în mediul urban, locuri de muncă şi competenţe în economia locală, domenii care interferează, ducând în final la creşterea nivelului de viaţă a populaţiei pe plan local şi regional, în scopul dezvoltării durabile urbane”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, ce a stat la baza votului de astăzi, din Consiliul Local.

Documentația proiectului a fost întocmită și, odată încheiat contractual de vânzare-cumpărare, toate actele vor fi traduse în limba engleză, fiindcă acest proiect va fi depus direct la Bruxelles.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.