Demisii din partea a patru consilieri județeni

de | 23/03/2016 | Fără categorie

Patru consilieri județeni au demisionat, miercuri dimineață, și au anunțat acest lucru în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ), ce a avut loc miercuri, începând cu ora 14.00. Cei patru nu au renunțat la calitatea de consilier județean, ci la cea de reprezentant al CJ Neamț în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a companiei ApaServ.

”Eu am venit ultimul, cu dorința de a-mi exprima experiența, bunăvoința și eu cred că am lăsat și pot să aduc argumente că am făcut ceva în cele două-trei luni. Declar deschis că nu m-am dus pentru sinecuri, pentru bani, așa cum am fost făcut în fel și chip și vă rog să luați act că mi-am depus demisia, de dimineață, de la ApaServ, mai ales că acolo climatul este total nefavorabil între conducerea societății, Consiliul de Administrație și AGA”, a afirmat Neculai Pușcașu, consilier județean PSD.

Următorul care a anunțat acest lucru a fost Vasile Murariu; acesta a ținut să precizeze: ”Exemplul meu să-l urmeze și domnul Dughir!” A treia demisie a fost a lui Vasile Nica, iar a patra demisie a fost a lui Bogdan Onu.

Aceste demisii în lanț au avut loc în contextul în care, la începutul acestei luni, municipiul Piatra-Neamț a rămas fără apă timp de patru zile, din cauza unei avarii majore. La acel moment, vina pentru lipsa apei pe o perioadă atât de mare de timp a fost aruncată între CJ Neamț, Consiliul de Administrație al ApaServ și conducerea operatorului de apă și canalizare. Aceste discuții cu privire la profesionalism au fost cumulate cu cele referitoate la indemnizațiile pe care le încasează membrii AGA a companiei ApaServ. De altfel, despre cât de ușor poate câștiga un consilier județean un salariu mediu pe economie, inroman.ro a scris aici. La acel moment, consilierii județeni au fost de acord cu reducerea aproape la jumătate a indemnizațiilor de agamani.

În ședința de miercuri, 23 martie, membrii legislativului județean au aprobat reducerea numărului de agamani la ApaServ de la 11 la trei, iar la SC Troleibuzul de la 11 la cinci. Demisiile celor patru au fost anunțate chiar înainte de votul pe acest proiect.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.