Câți romașcani au drept de vot

de | 05/04/2016 | Politică

Municipiul Roman are aproape 60.000 de votanți, iar mai mult de jumătate dintre aceștia sunt femei. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat lista cu numărul de alegători pentru fiecare localitate în parte. Astfel, conform documentului AEP, numărul de votanți ai municipiului Roman se ridică la 59.767 de persoane. Ar trebui să se prezinte la vot 28.109 bărbai și 31.658 femei. Persoanele înscrise pe listele electorale permanente sunt cele care au domiciliul din actul de identitate în muncipiul Roman, indiferent unde locuiesc ori lucrează. Secretarul municipiului susține că numărul acesta nu va avea modificări importante până în luna iunie. Lista AEP cuprinde informații bazate pe datele Institutului Național de Statistică la data de 1 iulie 2015.

De altfel, pentru buna desfășurare a alegerilor, secretarii primăriilor din județ, dar și primarii, au mers la o ședință de instruire ce a avut loc la Prefectura Neamț. ”Instituția Prefectului județului Neamț a orgnizat o ședință de isntruire cu toți primarii și secretarii din localitățile județului Neamț, aducându-ni-se la cunoștință despre atribuțiile pe care aceste autorități le au cu privire la buna organizare a alegerilor locale din data de 5 iunie. Asta înseamnă noi, primăria municipiului Roman, în primul rând trebuie să asigurăm partea tehnică, să spunem așa; asta însemnând dotarea fiecărei secții de votare, însemnând întocmirea listelor electorale care se vor folosi la alegeri și celelalte activități care țin de buna organizare a acestora”, a afirmat Gheorghe Carnariu, secretarul municipiului Roman.

Conform Institutului Național de Statistică, la data de 1 ianuarie aveau domiciliul în municipiul Roman 70.665 persoane.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.