UNPR exclude din partid consilieri județeni

de | 14/04/2016 | Fără categorie

Filiala Neamț a UNPR vrea să retragă sprijinul politic a cinci consilieri județeni. Este vorba despre Ciprian Șerban, Constantin Sandu, Gabriel Pavăl , Teodor Ailincăi și Neculai Iftodi. Anunțul a fost făcut de șeful filialei Neamț a UNPR, senatorul Liviu Bumbu.

”N-am dorit să facem acest lucru, este nefiresc, la sfârșit de mandat, să nu-și încheie un mandat întreg, mai ales pentru unii pentru care este important acest mandat, dar în fața evidențelor nu putem să reacționăm altfel. Adică este evident, și în  urma discuțiilor pe care le-am purtat, desfășoară activități politice în favoarea altor partide și în defavoarea noastră”, a afirmat Liviu Bumbu.

Conform noii legislații în vigoare, un consilier își pierde mandatul imediat ce rămâne fără sprijinul politic al partidului din care face parte. Conducerea formațiunii politice trimite, în acest sens, o solicitare către Prefectură, iar prefectul județului este obligat să vacanteze locul acelui consilier local sau județean.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.