Premierul Cioloș, discuții cu parlamentarii de Neamț

de | 20/04/2016 | Fără categorie

Premierul Dacian Cioloș va discuta luni, 25 aprilie, cu parlamentarii din județul Neamț, și nu numai, despre infrastructura de transport a Regiunii Nord-Est. De curând, toți parlamentarii acestei regiuni au semnat un memoriu pe cre l-au înaintat primului-ministru și în care au cerut ca autostrada Iași – Târgu Mureș să fie inclusăcu prioritate în MasterPlanul de transport al României. La acest moment, autostrada Iași – Târgu Mureș este trecută ca autostradă fazată, adică în primă fază este proiectat a se realiza un drum de mare, ce ulterior ar fi transformat în autostradă. Este singurul proiect din țară gândit în acest mod, iar realizarea acestuia nu este posibilă, conform actualei strategii, mai devreme de 2020.

”Luni, 25 aprilie 2016, premierul României, Dacian Cioloș, însoțit de vicepremierul Vasile Dâncu și alți membri ai Cabinetului, vor efectua o vizită la Iași, în cadrul căreia va avea loc o întâlnire cu senatorii și deputații reprezentanți ai județelor din Moldova. Discuțiile se vor desfășura în Aula Universității Tehnice “Gheorghe Asachi”, începând cu ora 10:00, și vor viza proiecte de dezvoltare economică a regiunii și de conectare a regiunilor istorice ale României printr-o infrastructură de transport adecvată”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În continuarea programului, premierul Dacian Cioloș și miniștrii participanți vor avea întâlniri cu autoritățile publice locale și organizații neguvernamentale din regiune și vor lua parte la festivitatea de deschidere oficială a Palatului Culturii din Iași. Din componența delegației guvernamentale vor mai face parte vicepremierul Costin Borc, cancelarul Dragoș Tudorache, ministrul pentru Dialog Social si Consultare Publică, Violeta Alexandru, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, și ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.