Spitalul mai vrea un apartament pentru medici

de | 03/05/2016 | Fără categorie

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local Roman s-a hotărât achiziționare a încă unui apartament din fostul bloc cu bulină. Reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman ar vrea ca și al patrulea apartament să le fie dat în administrare, pentru a putea atrage noi medici.

De curând, cele trei apartamente pe care Spitalul Roman le are deja în administrare au fost repartizate unor medici tineri. ”Pentru a putea pune la dispoziție medicilor o locuință gratuită și de a-i atrage, de a face atractivă activitatea medicală pentru dumnealor în Roman. În momentul de față sunt în proces de avizare și de contractare pentru utilități, pentru a putea fi date, deja sunt făcute licitările pentru medicii care au venit la noi. Avem un nou medic oncolog, care va beneficia de un astfel de apartament, avem un medic radiolog nou, avem un medic la medicină internă, iată că au venit. Nu știu neapărat dacă doar pentru aceste apartamente, dar cred că au fost un bonus pe care l-au luat în seamă”, a afirmat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman,

Un medic care beneficiază de un astfel de apartament nu plătește chiria, dar plătește utilitățile și alte îmbunătătțiri pe care le dorește pentru perioada în care locuiește acolo. Contractele de închiriere se reînnoiesc anual, la cererea medicului care beneficiază de această facilitate. ”De multe ori e o perioadă tampon, în care medicii vin în Roman, nu reușesc să-și găsească, pentru început, o locuință adecvată, e perioada de tranziție… Și-atunci nu tot timpul vor să stea pe o perioadă mai lungă, ulterior își găsesc locuințe pe gustul dumnealor, de o altă natură. Acum e ceea ce putem oferi medicilor tineri, medicilor care sunt într-o perioadă de tranziție, e un lucru important și îi scutește de o anumită grijă, pot să înceapă imediat activitatea medicală”, a precizat Leonard Achiriloaei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.