Alin Antochi s-a înscris în PNL

de | 05/05/2016 | Local, Politică

Alin Lucian Antochi, fost europarlamentar, ministru secretar de stat în ministerul Justiției, dar și fost președinte al PSD Neamț, s-a înscris joi, 5 mai, în PNL.

”Echipa liberală de la Roman și implicit echipa liberală de la Neamț devine din ce în ce mai puternică și importantă pe scena politică. Puternică pentru că oameni cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în Roman, în județul Neamț, care doresc să se implice, care au analizat spectrul politic din zona noastră, care doresc să se implice într-o serie de proiecte realiste, care se anunță și care o să se întâmple, s-au hotărât să se alăture și să muncească pentru cetățeni. Îi urez bun venit în echipă domnului Alin Lucian Antochi, o persoană cunoscută romașcanilor, dar și nemțenilor. A fost europarlamentar și fost ministru secretar de stat în ministerul Justiției, un om care a lăsat urme pozitive pe unde a activat. Domnul Alin Lucian Antochi îl va susține, ca și mine și echipa PNL de la Roman, pe președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc pentru a fi președintele Consiliului Județean”, a declarat Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman.

”Îi mulțumesc domnului ministru Alin Lucian Antochi că a ales un drum al viitorului. Suntem împreună într-o competiție a cărui start va fi dat oficial mâine. Dar în afară de acest lucru cred că împreună cu domnul Leoreanu formăm o echipă puternică, care nu este definită de o competiție electorală, ci de speranța că Neamț 2020 – Roman 2020 să devină modele de dezvoltare economică, socială și chiar culturală. Și am să mă refer pe scurt astăzi la câteva puncte centrale, pentru că voi reveni în fața dumnevoastră cu domnul primar să vă prezint proiectele pe care le-am pregătit împreună. De tandemul Mugur Cozmanciuc – Laurențiu Leoreanu veți auzi pe viitor, pentru că ne asumăm să ne implicăm să vorbim de dezvoltarea autostrăzii care va lega Moldova de Ardeal, de un culoar rapid Suceava – București. Totodată, susținem împreună un master plan pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Neamț. Romanul va fi un pilon în dezvoltarea județului Neamț, așa cum s-a dovedit până acum, iar modelul va fi exportat în întreaga regiune. Vrem să facem un centru de pregătire pentru ca investitorii care vor veni, dar vor fi anunțați la timpul potrivit, să găsească oameni pregătiți. Alin Lucian Antochi a ales să se alăture echipei liberale, dar cred că azi a făcut un pas mult mai profund, respectiv să se alăture forței binelui pentru județul Neamț. Va lucra alături de echipa liberală și experiența lui de până acum va fi pusă pentru a dezvolta și pune în practică proiecte pentru binele cetățenilor”, a afirmat Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Alin Lucian Antochi a explicat că performanța și experiența celor din echipa liberală din Roman și din Neamț au fost câteva din motivele care l-au făcut să devină membru PNL. ”Am decis să mă alătur echipei liberale după ce am stat și am analizat cu atenție scena politică din Roman, Neamț și cea națională. Am analizat proiectele, care sunt cele mai importante, pentru că politica este cu și despre oameni. Am analizat și calitatea oamenilor care fac politică, pentru că și asta este foarte important. Aici la PNL sunt cei mai buni oameni, de care mă leagă relații de prietenie, așa că am decis să fac acest pas. Sunt un susținător al primarului Laurențiu Leoreanu pentru că am văzut ce a făcut pentru Roman, cum a reușit să transforme orașul. Împreună cu echipa de la primărie a făcut un efort susținut pentru a atrage investitori, pentru a transforma orașul Roman. Am cifre că Romanul susține 55% din PIB-ul județului Neamț. Și eu cred că este de abia începutul. Romanul se schimbă de la un moment la altul. Aveți în față doi oameni competenți care vor susține dezvoltarea: Mugur Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu. Venirea mea va aduce plus valoare echipei liberale din Neamț, care vine cu proiecte viabile. Neamț merită să îl aibă președinte al Consiliului Județean pe deputatul Mugur Cozmanciuc, dar și echipe liberale la conducerea administrațiilor locale. Am venit pentru că vreau să ajut ca drumul pe care a pornit Romanul să meargă mai departe, ca romașcanii să primească ce așteaptă de mulți ani, respectiv un oraș dezvoltat de care să fie mândri. Sunt convins că fac ceea ce trebuie”, a declarat Alin Antochi.

Întrebat dacă este traseist politic, pentru că a trecut pe la PSD, UNPR și acum s-a înscris la PNL, Alin Antochi a răspuns: ”Dacă vreți dumneavoastră, da”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Mădălin

    Și incă un traseist..

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.