Olimpiada Națională de Religie, la Mănăstirea Neamț

de | 05/05/2016 | Religie

Miercuri după-amiază a avut loc deschiderea Olimpiadei de religie – cultul ortodox, pentru seminarii și licee teologice, clasele IX – XII, etapa națională, competiție găzduită de Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț. Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice și Inspectoratul Şcolar Județean Neamţ, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al altor parteneri educaționali – Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și nu numai.

olimpiada religie 2

La deschiderea olimpiadei a participat și Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean. „Bun venit într-un minunat ținut al spiritualității românești! Abia au trecut peste noi frumoasele zile ale Paștelui și tineri cu drag de carte și iubitori de hrană pentru suflet se intersectează pe plaiuri nemțene pentru a se întrece într-o știință ce place celor cu drag de Dumnezeu. Seminarul Teologic Ortodox «Veniamin Costachi» este gazda unei noi competiții naționale care se desfășoară în județul Neamț și pentru care Consiliul Județean și-a dat interesul de a o susține financiar, pentru buna organizare. Sper, în numele acestei instituții și a colegilor mei, ca Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă să fie o competiție frumoasă, care să placă și candidaților, și coordonatorilor lor, și profesorilor evaluatori! Tuturor vă doresc succes, să vă simțiți bine în ținutul legendar al Neamțului și să vă amintiți cu drag de noi! Ne dăm tot interesul să fim gazde bune și vă mai așteptăm într-o zonă încărcată de frumos, unde mirificul stăpânește de la apa cea cristalină a Ozanei și până pe crestele semețului Ceahlău! Dumnezeu să vă dea putere în această nouă ediție a Olimpiadei de Religie Ortodoxă și să ne ocrotească pe toți!“, a declarat Emilia Arcan.

La această competiție participă aproximativ 140 de elevi calificaţi la etapa naţională, 42 de profesori  însoţitori şi 20 de membri din Comisia Naţională de Evaluare a Olimpiadei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.