Pasarelă sau ambulatoriu nou pentru Spital

de | 06/05/2016 | Fără categorie

Conducerea Spitalului de Urgență Roman recunoaște nevoia unei modernizări în ceea ce privește legătura între cădirea spitalului și cea a policlinicii. Un culoar de legătură între cele două imobile ar fi o necesitate, dar investiția nu este o certitudine. ”Viziunea a fost de construire a unei pasarele care să lege corpul Spitalului Nou de corpul policlinicii pentru a crea această legătură protejată să zicem noi și facilă. Este un lucru care să fie analizat ulterior, pentru că este o chestie mai aparte; domnul primar o numea chiar futuristă. E laborioasă și necesită atât reanalizarea circuitelor din cadrul celor două clădiri, cât și soluțiile tehnice care trebuie adoptate”, a precizat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Pasarele spre policlinică ar putea să nu se mai realizeze dacă un nou ambulatoriu va fi ridicat în curtea interioară a Spitalului Nou și va oferi posibilitatea realizării investigațiilor medicale complexe pe loc. Este vorba despre un ambulatoriu ce ar trebui să funcționeze într-un corp de clădire nou, la care să aibă acces toate secțiile spitalului și care să fie dotat cu tehnică de imagistică de ultimă generație. Valoarea acestei investiții a fost estimată la cinci milioane de euro și ar putea deveni realitate dacă se accesează fonduri europene.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.