Bani pentru veterani și minifotbal

de | 10/05/2016 | Fără categorie

Ședința ordinară a Consiliului Local Roman care va avea loc vineri, 13 mai, cuprinde și un proiect privind solicitarea de sprijin financiar din partea a două entități. Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – subfiliala Roman solicită sprijin financiar, pentru sărbătorirea, în data 26 mai, a Zilei Rezervistului Militar. Cu acest prilej, subfiliala Roman aniversează 25 de ani de la înființare.

”Evidențierea acestui eveniment va fi marcată prin mai multe activități menite să scoată în evidență rolul pe care-l joacă Asociația în viața socială a municipiului Roman: simpozion, expoziții de artă fotografică, realizarea și prezentarea a patru albume de fotografii din activitatea membrilor subfilialei. Momentul festiv al aniversării va avea loc pe data de 26 mai la Cercul Militar Roman, când se vor înmâna diplome de onoare, ecusoane, pliante, iar la final se va organiza o masă festivă pentru aproximativ 100 de invitați. Având în vedere că toate acestea necesită un efort financiar deosebit iar contribuția membrilor cotizanți este insuficientă, suma cheltuielilor ridicându-se la aproximativ 8.000 de lei, propun domnilor consilieri să aprobe un sprijin financiar în sumă de 2.000 lei pentru buna desfășurare a manifestării”, se arată într proiectul de hotărâre.

O altă solicitare vine din partea Federației Române de Minifotbal din România. Aceasta solicită sprijinul autorităților locale pentru organizarea Campionatului Regional – zona Nord-Est în municipiul Roman, în perioada 27 – 29 mai. Vor participa la acest campionat 16 echipe de minifotbal, campioane zonale din județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați. ”Pentru buna desfășurare a acestei competiții, se solicită asigurarea următoarelor: două terenuri de minifotbal (LPS și Parc municipal), asistență medicală (cu asistenți medicali), cazare și masă pentru oficiali ai Federației și arbitri. Având în vedere că municipiul Roman a organizat cu succes, în colaborare cu Federația Română de Minifotbal și alte competiții de nivel național (Cupa României și Campionat), care au promovat imaginea localității noastre, propunem să fie alocată din bugetul local suma de 2.000 de lei”, se arată în același document.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.