Elevi urmăriți și mințiți să renunțe la bunuri

de | 10/05/2016 | Fără categorie

Bărbatul care, în urmă cu un an, a urmărit mai mulți elevi și apoi i-a păcălit, luându-le telefoanele mobile, a fost trimis în judecată de anchetatori și va trebui să răspundă în fața magistraților de la Judecătoria Roman pentru faptele sale. Robert Constantin Bălan este din Iași, dar a făcut victime la Roman, Pașcani și Tîrgu-Neamț.

Bărbatul a găsit o metodă ingenioasă de a fura de la elevi. El viza ca viitoare victime tineri de 14-15 ani. Îi urmărea în preajma unităților de învățămâmt și, când găsea momentul potrivit, aborda potențiala victimă cu o poveste pe care o făcea credibilă: îi spunea elevului că fiul său, care învață la aceeași școală, a fost lovit de un copil ce seamănă cu el. Evident, persoana abordată susținea că nu a fost implicată într-o asemenea situație dar bărbatul îi zicea să meargă până la o scară de bloc aproape de școală, pentru a confrunta ”copilul” cu ”posibilul agresor”. Și, ca să fie sigur că elevul nu pleacă din fața scării cât ”tatăl” urcă până în apartament să cheme ”copilul”, bărbatul cerea o garanție – telefonul mobil; garanție ce urma a fi returnată după ”confruntare”.

Ceea ce nu știa tânărul acostat era faptul că scara de bloc era aleasă din timp, în așa fel încât să permită accesul facil și să aibă ieșire secundară. Astfel, odată luată ”garanția”, Bălan se făcea nevăzut prin ușa din spate, cu tot cu telefonul elevului păcălit. Anchetatorii romașcani au reușit să probeze cinci astfel de fapte, care au avut loc în Roman în lunile aprilie și iunie 2015. Pentru faptele sale, Robert Bălan riscă trei ani de închisoare, la care ar putea să se adauge și alte pedespe, fiindcă bărbatul a mai fost în atenția oamenilor legii din județul Iași.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.