Cod galben pe Moldova până mâine după-amiază

de | 25/05/2016 | Fără categorie

În urma precipitaţiilor cu caracter torenţial căzute în perioada 24 mai, ora 15.00 – 25 mai, ora 5.30, judeţul Neamţ aflându-se sub atenţionări meteorologice şi hidrologice cod galben, şi respectiv cod portocaliu, au fost inundate patru gospodării (două în municipiul Roman, una în satul Vad din comuna Dragomireşti şi una în satul Băluşeşti din comuna Icuşeşti), au fost afectate trei fântâni din satul Băluşeşti şi 400 m de drum comunal (DC83).

Judeţul Neamţ se află, în continuare, şi astăzi, până la ora 21,00 sub atenţionarea meteorologică cod portocaliu vizând acumulări de cantităţi de apă ce vor depăşi 50…60 l/mp, care se va transforma în cod galben, până la data 26 mai, ora 21,00. Totodată, judeţul este avertizat şi hidrologic cod portocaliu vizând scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe râurile mici din bazinul hidrografic al Bistriţei – până joi, 26 mai, ora 9.00 –  şi cod galben pe râurile Suceava, Moldova, Bistriţa –  până joi, 26 mai, ora 16,00.

Au fost luate toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. S-au transmis tuturor factorilor interesaţi atenţionările meteorologice şi hidrologice, s-a instituit serviciul de permanenţă la primăriile din judeţ şi a fost monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice produse pe întreg teritoriul judeţului”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.