Medicii de la Chirurghie, verificați la țigări

de | 25/05/2016 | Fără categorie

Medicii de la Secția de Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman au fost aproape prinși încălcând legea. Conducerea spitalului a făcut un control la nivelul Secției și a descoperit că în birul medicilor se fumase, deși legea interzice acest lucru.

La verificarea Secției s-a constatat prezența fumului de țigară și a scrumierei cu resturi de țigară în camera de raport medici. În camera de raport erau prezenți medicul-șef de Secție, dr. Arvătescu, dr. Iftimie, dr. Scarlat, dr. Hârțan. Față de cele constatate se impune respectarea Legii nr.15/2016; nerespectarea acesteia atrage următoarele sancțiuni: avertisment scris, retrogradare din funcție, reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni, cu 5-10%, etc.”, se arată într-un raport întocmit cu acea ocazie.

Cu toate acestea, fiindcă niciunul dintre medici nu a fost prins cu țigara în gură, nu s-a dat nicio sancțiune.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.