Șoferi „vânați” de polițiști

de | 11/07/2016 | Județean

Polițiștii nemțeni au stat din nou cu ochii pe șoferi. În perioada 8-10 iulie, pe raza județului Neamț s-au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere și pentru asigurarea fluenței traficului rutier. În primele două zile ale desfășurării acțiunilor, respectiv 8 și 9 iulie, au fost angrenați 125 polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și transporturi, care au aplicat 584 sancțiuni contravenționale în valoare de 72.586 lei și au dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 2.400 lei. Totodată, au fost reținute 30 permise de conducere, din care șapte pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și șapte pentru depășirea regimului legal de viteză; au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni, din care șase la regimul rutier.

Printre șoferii ghinioniști, care au avut de-a face cu oamenii legii se numără și un tânăr de 20 de ani din Fălticeni. Vineri, 8 iulie, în jurul orei 19.02, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Roman l-a depistat pe tânăr pe DN 2, pe raza localității Traian,în timp ce conducea un autoturism deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. Câteva ore mai târziu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, lucrători din cadrul Postului de poliție Stănița au depistat pe DJ 280 , pe raza comunei, o autoutilitară în șanț. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 38 ani din comună, a condus autoutilitara în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conducătorii auto depistați sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.