Bâlciul se deschide în două săptămâni. Ce schimbări vor fi anul acesta

de | 13/07/2016 | Local

Bâlciul din acest an se va deschide pe data de 28 iulie. Autoritățile locale vor să modifice, parțial, locul de desfășurare al acestei manifestări. Motivul invocat este disconfortul creat cetățenilor care locuiesc în zonă. Soluția găsită și pe care vrea să o aplice administrația locală este închirierea unui teren de la o firmă privată.

În anii anteriori, bâlciul anual s-a desfășurat în bazarul municipal Roman și pe străzile adiacente, respectiv strada Viitorului și strada Renașterii. Întrucât în aceste zone se crea un disconfort cetățenilor din zonă, și, în același timp, se îngreuna accesul mașinilor de pompieri, salvare, colectare a gunoiului, se propune organizarea bâlciului numai în interiorul bazarului. Deoarece spațiul existent este insuficient, se propune închirierea suprafeţei de 1.500 de metri pătrați de teren de la SC Hidroterm SA situată în vecinătatea bazarului, unde se vor amplasa 35 corturi pentru comercializarea hainelor din piele și blană. Anul acesta, bâlciul romașcan tradițional își va deschide porțile în data de 28 iulie, și într-o locație nouă, situată în strada Colectorului nr 1, în incinta societății comerciale SC Hidroterm SA, în baza unui contract de închiriere cu Direcţia Pieţelor, Bazar, Obor a Primăriei Municipiului Roman”, se precizează într-un proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Lucian Micu.

Conform aceluiași document, în bazarul municipal din strada Renaşterii se vor desfășura următoarele activităţi: parcuri distracţii, terase alimentaţie publică şi comercializare mărfuri alimentare și nealimentare. În incinta firmei Hidroterm și în parcarea bazarului se vor comercializa haine din piele, blană, căciuli. Programul de funcţionare al bâlciului va fi între orele 10.00 și 23.00.

Proiectul de hotărâre pentru închirierea terenului de la firma Hidroterm va fi dezbătut de consilierii locali într-o ședință de îndată, ședință care se va derula joi, 14 iulie, la ora 12.00. Prețul pe care ar trebui să-l plătească Primăria pentru închirierea acestui teren este de 15.000 de lei inclusiv TVA.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. birlic

    NU ESTE BINE SA SE INCHIRIEZE TEREN NUMAI PENTRU CATEVA CORTURI ! ACESTEA POT FI AMPLASATE IN FATA CASEI DE CULTURA,PE TROTUAR .CINE VREA SA-SI CUMPERE HAINE DE BLANA SI CACIULI SA STIE CA ACOLO LE GASESC ! NU MAI DATI BANI AIUREA !!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.