Răsplătiți cu o excursie pentru rezultatele la învățătură

de | 14/07/2016 | Religie

Cei mai buni copii din localitatea Poienița, comuna Poienari, au fost răsplătiți într-un mod nesperat pentru rezultatele la învățătură. Aceștia au fost în excursie la Iași, fără ca părinții lor să fie nevoiți a plăti pentru această distracție. Totul a fost organizat de preotul paroh al comunității.

excursie copii Poenita 3

”Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Parohia Poienița, Protopopiatul Roman, în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, a organizat în data de 12 iulie, o excursie la Iași cu titlu gratuit pentru un număr de 30 de copii ca o recompensă pentru rezultatele bune la învățătura în anul școlar trecut. Prin această excursie ne-am propus să promovăm bunul gust, cultura, valorile adevărate, să întărim credința și să demonstrăm că niciun efort nu rămâne nerăsplătit. Copiii au fost foarte încântați de ceea ce au văzut și au trăit. Mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și suntem încredințați că efortul lor a fost scris în cartea vieții. Activitățile pastoral- misionare ale parohiei Poienița vor continua în această vară urmând să organizăm și un pelerinaj credincioșilor în mănăstirile Neamț, Sihăstria, Secu, Văratic și Agapia. Slavă lui Dumnezeu pentru iubirea pe care ne-o arată în fiecare zi!”, a declarat preotul Gabriel Adrian Andrei.

excursie copii Poenita 8

Itinerariul a cuprins vizite la Palatul Culturii (Muzeul etnografic al Moldovei; Muzeul de artă; Muzeul științei și tehnicii”Ștefan Procopiu”), închinarea la moaștele Cuvioasei Parascheva, vizită la Biserica Sf. Trei Ierarhi, apoi la Palas Mall, în parcul Copou, la Grădina Botanică și s-a încheiat cu o oprire la mănăstirea Miclauseni și Palatul Sturdza.

excursie copii Poenita 2

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.