Cine donează sânge intră gratuit în ștrand

de | 18/07/2016 | Local

Persoanele care vor dona sânge pe parcursul lunii august vor primi bilete gratuite pentru intrare în ștrand și vor participa și la o tombolă organizată de Primărie. Toate acestea fac parte dintr-o campanie a administrației locale pentru încurajarea donării de sânge, după ce spitalele din toată țara au atras atenția asupra crizei de sânge și a consecințelor grave ale acestei situații.

Romanul nu este o excepție, astfel că administrația locală s-a gândit să încurajeze romașcanii să doneze sânge. Această campanie a pornit inclusiv de la o situație personală a primarului Leoreanu care, în urmă cu câteva luni, a căutat donatori pentru mama sa, la acel moment, grav bolnavă.

”Donând 450 de ml de sânge poți salva până la trei vieți omenești. Ceea ce e un lucru foarte important. Eu l-am simțit personal atunci când mama mea a trecut prin momente grele și când în centrul de transfuzii nu se găsea sânge și când, aflând, mai mulți romașcani au făcut donații pentru mama mea. Putem fi noi un erou necunoscut, prin donația pe care o facem, salvând o viață, un om aflat la nevoie, un om aflat pe patul de spital. Primăria municipiului Roman susține și mediatizează această campanie. Mai mult, va oferi tuturor donatorilor, în cadrul derulării campaniei, bilete gratuite de o zi la ștrandul din interiorul Complexului Sportiv și de Agrement ”Moldova”. Deci, venim cu lucruri concrete”, a afirmat primarul Laurențiu Leoreanu.

Donarea de sânge se face la sediul Punctului fix de recoltare din Ambulatorul de Specialitate al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, str. Tineretului nr. 28, etaj 2. Programul pentru donare este zilnic, între orele 7,00-11,00, aproximativ zece donatori pe zi, conform programării la sediu sau telefonic, tel 0333.401.152 .

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.